Založ si blog

Telekomunikačný gigant Ciena bude ťažiť z Trumpovej podpory 5G

Americký dodávateľ telekomunikačných sieťových zariadení a softvérových služieb Ciena Corporation je podľa denníka Baltimore Sun vnímaný ako „najväčší svetový hráč v oblasti optickej konektivity.“ Spoločnosť so sídlom v meste Hannover v americkom štáte Maryland vykázala za rok 2019 tržby vo výške 3,57 mld. USD.

 

Ciena Corporation pracuje na vylepšení podmorskej siete, ktorá prepája Južnú Kóreu, Soul, Hongkong a Los Angeles. Tento krok môžeme vnímať ako strategický, pretože Ciena si vďaka nemu upevní pozíciu na ázijskom trhu, na ktorom akceleruje nárast zákazníkov.

 

Americký prezident Donald Trump už 4 roky sľubuje balíček v hodnote 1 bilióna USD na budovanie 5G infraštruktúry. Ten by mal Američanom pomôcť vytvoriť nové pracovné príležitosti a nepriamo podporiť ekonomiku.

 

V priebehu uplynulých piatich rokov sa prevádzková zisková marža spoločnosti Ciena viac ako zdvojnásobila – z 5,5 % stúpla na 12,4 % (za posledných 12 vykázaných mesiacov). Ciena zaznamenala v súvislosti s 50 % nárastom ročných príjmov (3,66 mld. USD) explóziu ziskov, ktoré v priebehu posledných 12 mesiacov dosiahli 321 mil. USD – v porovnaní s 12 mil. USD v roku 2015.

 

Analytici očakávajú pozitívny vývoj spoločnosti Ciena, cena firemných akcií by sa mala behom nasledujúcich 12 mesiacov zvýšiť zo súčasných 54 USD na 61 USD.

Skutočná cena brexitu sa bolestivo ukazuje každým dňom. A budúcnosť nevyzerá vôbec dobre

15.08.2022

Ekonomika Veľkej Británie má zásadné problémy posledných 10 rokov. A brexit ich všetky ešte zhoršil. Najhoršie vyhliadky rastu zo všetkých rozvinutých krajín má Veľká Británia. Podľa prognózy OECD zverejnenej minulý mesiac hospodárstvo Spojeného kráľovstva v roku 2022 vôbec neporastie. Ide o najnižšiu prognózu spomedzi všetkých krajín OECD. Takisto to [...]

Česká národná banka po sérii zvyšovania ponechala úrokové sadzby

11.08.2022

Na prvý pohľad prekvapivá „stopka“ dlhého sledu zvyšovania sadzieb prekvapila. ČNB sa snaží príliš nepriškrtiť ekonomiku. Prvýkrát za posledného vyše roka ponechala banková rada českej národnej banky (ČNB) úrokové sadzby nezmenené. Diskontná sadzba v Čechách tak naďalej zostáva na úrovni 6 %, lombardná sadzba na úrovni 8 % a dvojtýždňová repo sadzba na [...]

Chorvátsko zažíva rekordnú infláciu. Zdražovanie budú mnohí pripisovať euru, ktoré krajina prijme od 1. januára

29.07.2022

Aj Chorvátsko trpí vysokou infláciou (12,1 % v júni). Ak pretrvá, budú zdražovanie s odstupom času mnohí prisudzovať prijatiu euru, ktoré je na pláne k 1.1.2023. Chorvátsko je z krajín západného Balkánu Slovákom blízke hneď z viacerých dôvodov. K najpopulárnejšiemu moru pre trávenie dovolenky aktuálne pribudla aj inflácia. Tá v júni medziročne dosiahla [...]

čaputová

Prezidentka odcestovala do Poľska, Duda jej odovzdá štátne vyznamenanie

16.04.2024 08:28

Čaputová navštívi aj jediné slovenské pamätné miesto spojené s protifašistickým odbojom.

Rusko opozícia Navaľnyj pohreb

Vzácny verdikt: Ruský súd priznal miliónové odškodné pozostalým po obete policajného mučenia

16.04.2024 08:03

22-ročný Ilnaz Pirkin spáchal samovraždu v októbri 2017 krátko potom, čo ho pustili zo strážnice v Nižnekamsku.

Trump Hush Money

V prvý deň procesu s Trumpom v kauze pornoherečky porotcov nevybrali

16.04.2024 07:50

Trump sa v pondelok ako prvý bývalý prezident v dejinách USA postavil pred súd v trestnom konaní.

SR ÚV MZ Fico Dolinková rokovanie kontrola TK BAX

Fico vyzval Dolinkovú, aby zabezpečila výstavbu nemocníc. Zostávajú jej dva roky, odborníci sú skeptickí

16.04.2024 07:30

Opozícia rezortu vyčíta zlú komunikáciu, nerealizovanie viacerých potrebných zmien, ustupovanie koaličnej SNS či záujmom finančnej skupiny Penta.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 67
Celková čítanosť: 114350x
Priemerná čítanosť článkov: 1707x

Autor blogu

Kategórie